22 Ekim 2010 Cuma

Toyota Tacoma X-Runner RTR


Japon üretici Toyota, 2010 SEMA Show boyunca sergileyeceği araçların tanıtımına başladı. Fuarda olacağı kesinleşen araçlardan ilkiyse pick up model Tacoma'nın drag versiyonu X-Runner RTR (Ready to Race).

Yenilenen süspansiyon sistemiyle birlikte yaklaşık 11.5 cm alçaltılan aracın görünümündeki diğer bir değişiklikse gövdenin çift renkli boyaya sahip olması. 15 inç çaplı jantlarla donatılmış olan araçta kalkış yarışları için özel olarak üretilen lastikler görev yapıyor.

İç mekanda bulunan koltuklar, gösterge paneli ve direksiyon simidi standart modeldekilerle aynı kalırken pedal seti ve vites kolu daha sportif görünümlü versiyonlarıyla değiştirilmiş. Çıkartılabilen bir takla kafesine de sahip olan aracın arka aks oranı yenilenirken limitli kaymaya izin veren diferansiyel de donanıma eklenmiş.

Egzoz sistemi de elden geçirilen Tacoma'nın 5.7 litre hacimli v8 motoruna kompresör besleme uygulayan Toyota bu sayede 511 beygir güç, 752 Nm tork üretebilmekte. Gücün arka tekerleklere aktarılması göreviyse 6 ileri vitesli otomatik şanzımana verilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder