19 Ekim 2010 Salı

SAAB 9-4X


İsveç merkezli üretici SAAB, Spyker tarafından hayata döndürüldükten sonra tanıttığı ilk yeni aracıyla değişik segmentlere adım atıyor. Bir crossover olan 9-4X, tasarım olarak, 2008 yılında Detroit otomobil fuarı sırasında tanıtılan 9-4X BioPower koseptinin ikizi.

Yuvarlak hatları ve şişkin çamurluklarıyla güçlü bir görünüm sunan aracın ön ve arka yüzleri güncel SAAB modellerinden alınmış gibi dururken iç mekan tasarımı için de aynı şeyi söylemek mümkün. Uçaklardan esinlenilerek tasarlanmış olan orta konsolda entegre ses ve navigasyon sistemi bulunsa da bu bölümde kullanılan siyah renkli plastiğin miktarı iç mekanı kasvetli bir havaya bürüyor.

Donanım seviyesine göre ahşap veya karbon fiber görünümlü kaplama da orta konsolu süslerken alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi 3 kollu tasarımıyla da sportif görünüm sunmak istiyor. Aracın ilginç tasarım detaylarından birisi de ön yolcu konsolunun neredeyse ortasına yerleştirilmiş olan havalandırma ızgarası.

Standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan 9-4X'in ilk aşamada iki benzinli motor seçeneği olacak. İlk motor seçeneği 3 litre hacimli bir v6 olan araç bu üniteden 265 beygir güç alırken turbo beslemeye sahip 2.8 litre hacimli motoru 300 beygir güç üretebiliyor. 3 litre hacimli motorla 0'dan 100 km/s sürate 9 saniyede ulaşabilen araç diğer üniteyle aynı sürate 8.3 saniyede ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder