6 Ekim 2010 Çarşamba

Romeo Ferraris C63 AMG


İşte İtalyan modifikasyon firması Romeo Ferraris'in Mercedes C63 AMG yorumu. Aracın görünümünde büyük değişiklikler yapmayan firma motor gücü konusundaysa bu kadar alçak gönüllü davranmamış.

Dikkatli gözlerin fark edebilecekleri daha aerodinamik yeni ön tampon, siyah Mercedes logoları, bagaj kapağı üzerinde bulunan karbon fiber spoiler, siyah film uygulanmış tavan ve yan aynalar tasarımda yapılan başlıca değişiklikler. 18 inç çaplı jantları da yenilenen aracın bu parçalarından her biri sadece 10 kg ağırlığında.

İç mekan için deri ve Alcantara döşemelerle karbon fiber kaplamalar sunan Romeo Ferraris kumaşların dikişlerinde arzu edilen rengi kullanabiliyor.

Diferansiyeli elden geçirilen otomobilin süspansiyon sistemi, yükseklik ve sertlik ayarına kavuşurken fren sistemi de modifiye edilmiş. Ön aksta kullanılan 380 mm çaplı fren diskleri 6 pistonlu kaliperlerle eşleşirken arka aksta 345 mm çaplı diskleri 4 pistonlu kaliperlerle görüyoruz.

Motor kaputunun altına da el atan firma yeni bir egzoz sistemi ve elektronik kontrol ünitesi modifikasyonuyla 6.2 litre hacimli v8 motorun gücünü 540 beygire yükseltmiş. Maksimum sürati de 300 km/s'in üzerine çıkan araç 0'dan 100 km/s sürate 4 saniyede ulaşabilirken durağan halden 200 km/s sürate ulaşması 12.5 saniye sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder