1 Ekim 2010 Cuma

Nissan Townpod


Son yılların modasına uyan Nissan da 2010 Paris otomobil fuarına elektrik motorlu bir konsept araçla geldi. Ticari araçla kompakst SUV karışımı bir yapıya sahip olan otomobil tanıdık bir motorla ilerliyor.

Yuvarlak ve tombul hatlara sahip olan aracın LED aydınlatma grubu dikkat çekici bir tasarıma sahipken iç mekanda minimalizm ve değişkenlik ön planda tutulmuş. İki adet ekranın doldurduğu orta konsolda neredeyse hiç düğme bulunmazken bu ekranlardan üstte olanı gösterge tablosu görevini yapıyor. Navigasyon sisteminin bilgilerini de buradan alabilen yolcular için Bluetooth bağlantısı da sunuluyor.

Hayatı kolaylaştıran aksesuarlardan birisi ön yolcu konsolunda bulunan ve bardaktan laptopa kadar birçok şeyi tutturmak için kullanılabilen kol. Arka koltukları ileri-geri kaydırılabilen otomobilin bagaj koruma brandasının da seviyesi ve açısı değiştirilebiliyor. Arka kapıları geriye doğru açılan aracın iki parçalı bagaj kapağı da sağa ve sola açılırken bu bölümün üzerine, uzun yüklerin taşınabilmesi için iki parçalı bir kapak eklenmiş.

Alışılmadık bir tasarıma sahip olan bu aracın motoruysa oldukça tanıdık. Leaf modelinde de kullanılan elektrik motoru 109 beygir güç üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder