20 Ekim 2010 Çarşamba

MANSORY Range Rover Sport


Range Rover Sport için modifikasyon kiti geliştiren firmalar arasına İsviçre merkezli MANSORY de katıldı. Motor modifikasyonu konusunda çok iddialı olmayan yeni kitler görünüm konusunda bunun tam tersi bir konumda.

Dev hava girişlerine sahip olan ön tamponda dört adet sis farı ve LED teknolojisi kullanan gündüz farlarının yanında çift parçalı splitter da kullanılmış. Ön panjuru yenilenen aracın karbon fiberden üretilen motor kaputu üzerinde de ek hava giriş ve çıkışları bulunuyor.

Yan kısımda 23 inç çaplı jantlar ve bu jantlara ev sahipliği yapan genişletilmiş çamurluklar dikkat çekmekte. Önde 60, arkadaysa 80 mm genişlemiş olan aracın D sütununda da karbon fiber kaplama parçaları kullanılmış. Yeni bir süspansiyon modülüyle donatılan araç yere 30 mm daha yakın.

Arka tarafa geçildiğinde de kapsamlı bir değişiklik görülebiliyor. Üzerinde karbon fiber spoiler bulunan bagaj kapağında yine bu malzemeden üretilmiş süslemeler bulunuyor. Köşeli bir tasarıma sahip olan yeni arka tamponun altına bir difüzör yerleştiren MANSORY, yenilediği egzoz sisteminin dörtlü çıkışını da dörtgen şekilli tasarlamış.

İç mekana geçildiğinde dikkatleri ilk çeken, hemen hemen her yerde kullanılmış deri döşeme oluyor. Rengi müşterinin istekleri doğrultusunda belirlenen döşemelere ahşap veya karbon fiber kaplamalar eşlik ediyor. Daha sportif bir direksiyon simidi ve özel paspaslarla donatılan aracın pedal seti de alüminyumdan üretilmiş.

Gövde ve iç mekan kitini bütün Range Rover Sport modelleri için sunan firma aynı şekilde bütün motor şeçenekleri için modifikasyon kiti sunuyor. Yeni egzoz sistemi, sportif hava filtreleri ve elektronik kontrol ünitesi yazılımı sayesinde araçlardan en az 30 beygir ek güç ve 40 Nm ek tork alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder