4 Ekim 2010 Pazartesi

Kia POP


Ağustos ayında ilk fotoğrafları basına dağıtılan konsept araç POP, 2010 Paris otomobil fuarı sırasında tanıtıldı. İlginç tasarımı ve boyutlarıyla tam bir şehir otomobili olan POP elektrikli bir araç.

3.000 mm boya, 1.740 mm ene ve 1.490 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesiyse 2.055 mm. Tavanın da büyük bir bölümünü içerisine alan ön cam, LED aydınlatma grubu ve tamamı kapalı jantlara sahip olan otomobilin iç mekanı da minimalist tasarım anlayışından payına düşeni almış.

İki kapılı ve üç kişilik bir otomobil olan POP ince yapılı bir gösterge paneli-orta konsol kombinasyonuna sahip. Organik LED göstergelere sahip olan aracın sürüş verileri 3 boyutlu olarak da görülebiliyor. Otomobilin direksiyon simidi de bir konsept araçtan beklendiği gibi dikkat çekici bir şekilde tasarlanmış.

68 beygir güç, 190 Nm tork üretebilen bir elektrik motoruyla donatılan aracın maksimum sürati 140 km/s olarak açıklanırken menzilinin 160 km olduğu belirtildi. 18 kWh kapasiteli pilleri 230 Voltluk prizden 6 saatte şarj edilirken yüksek voltajlı priz kullanıldığında bu süre 30 dakikaya iniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder