3 Ekim 2010 Pazar

Hyundai i20 Sport


Hyundai, 2010 Pasis otomobil fuarı sırasında sürpriz bir model sergiledi. Küçük hatchback i20'nin en sportif versiyonu olan Sport, Mercedes modelleri üzerinde yaptığı modifikasyon çalışmalarıyla ünlenen Brabus ve Car Research & Development (CRD) ile birlikte geliştirilmiş.

Alt kısmına splitter eklenen daha sportif tasarımlı bir ön tamponla donatılan otomobilin sis farlarıyla LED teknolojisi kullanan gündüz farları bütünleşik bir tasarım sunuyor. Far ve stop grubuyla birlikte camlarının da renkleri koyulaştırılan aracın B sütunu parlak siyaha boyanırken aynalarının tasarımı daha aerodinamik yapılmış.

17 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin arka kısmına geçildiğinde bagaj üstü spoiler ile birlikte dörtgen şekilli çift egzoz çıkışıyla donatılan arka tampon dikkat çekiyor. Ek hava çıkışlarıyla donatılan arka tamponun görünümü oldukça sportif.

İç mekanında da sportif unsurlar göze çarpan aracın Recaro tarafından üretilen koltukları yüksek yan destekleriyle dikkat çekerken bu koltuklarla birlikte kapı içleri, ön konsol, direksiyon simidi ve vites topuzu turuncu renkli deri döşemeyle kaplanmış. Sportif tasarımlı bir direksiyon simidi ve alüminyum pedal takımına sahip olan aracın navigasyon sistemi de dokunmatik ekrana sahip.

Otomatik şanzımanla donatılmış olan konsept modelin hangi motor seçeneğine sahip olduğu açıklanmamış olsa da Sport modelinin 3 ve 5 kapılı seçeneklerle 2011 yılından itibaren Hindistan ve Türkiye'de üretileceği belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder