5 Ekim 2010 Salı

Dodge Challenger Drag Pak


Geçtiğimiz Şubat ayında Mopar'ın Challenger için hazırladığı kalkış yarışı paketini tanıtan Dodge, bu pektin geliştirilmiş bir versiyonunu 2011 yılında satışa sunacağını açıkladı.

950 Dolar karşılığında sunulan Mopar grafikleri ve 6.800 Dolar bedel istenen özel gövde renkleriyle dikkat çekici bir otomobil haline gelen bu araç yollara çıkış iznine sahip değil. Yarış için özel olarak seçilmiş jant ve lastik kombinasyonlarına sahip olan bu aracın süspansiyon ve fren sistemleri de hafifletilmiş.

İç mekanda da ciddi hafifletme çalışmaları yapılırken yapısal güçlendirme ve güvenliğe de önem verilmiş. Dodge Viper'dan alınan koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve ön camlarına gerilen koruyucu ağlarla birlikte bir takla kafesiyle donatılan otomobilin konsoluna yeni göstergeler eklenmiş.

Gereksiz ekipmanların tamamının çıkartıldığı araçta gövde altı ısı kalkanları, silecekler, hidrolik direksiyon ve arka koltuklar bulunmuyor. Camları polikarbonattan imal edilen otomobilin soğutma sistemi de hafifletilmiş.

Sabit arka aksa sahip olan bu Challenger yüksek oktanlı yarış yakıtı kullanabilen bir araç. Pimli sabitleme sistemine sahip kaputunun altına kule gergisi eklenen aracın güç ünitesiyse tamamen yenilenmiş. Dodge Viper'dan tanıdığımız 8.4 litre hacimli v10 motorla donatılan otomobilde sadece ileri vitese sahip bir otomatik şanzıman görev yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder