22 Eylül 2010 Çarşamba

Range Rover Evoque


En küçük Range Rover modeli Evoque'un motor seçenekleri de su yüzüne çıktı. İlk fotoğrafları Temmuz ayında dağıtılmış olan aracın iç mekan tasarımı da artık bir sır değil.

Dış görünüş itibariyle LRX konseptini andıran aracın sportif ve oturaklı hatları iç mekanda da korunmuş. Jaguar'ın XF serisinde kullandığı çevirmeli vites düğmesine sahip olan aracın arkası boşaltılıp yatık tasarlanmış kokpiti Volvo modellerini çağrıştırıyor. Dar cam alanlarıyla oldukça fütüristik bir görünüm sunan aracın konsolunun büyük kısmı deriyle kaplanmış.

Elektronik yardımcıları arasında ABS, denge kontrol sistemi, acil durum frenleme sistemi, acil durum fren ışıkları ve viraj frenleme sistemi gibi donanımlar bulunan araçta dinamik ESP, kör nokta algılama sistemi, yokuş kalkış yardımcısı, treyler çekme yardımcısı, motor sürtünme tork kontrolü, yokuş iniş yardımcısı ve zemin niteliği algılayıcı gibi donanımlar, versiyona göre standart veya opsiyonel olarak alınabiliyor.

İlk etapta 3 güç seviyesi sunan iki motora sahip olması planlanan aracın bu motorlarının tamamı turbo beslemeye sahip. 2.2 litre hacimli turbo Diesel ünitenin 150 ve 190 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunurken 2 litre hacimli motor sadece 240 beygir gücündeki versiyona sahip. Aracın 0'dan 60 mil/s (96 km/s) sürate 7.1 saniyede ulaşmasını sağlayan bu motor 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla birlikte sunulurken turbo Diesel modeller hem manuel hem de otomatik şanzımanla sipariş edilebiliyor.

150 beygir güç üretebilen motor, Range Rover modelleri arasında tek olacak iki tekerlekten çekiş sistemiyle de alınabiliyor. Manuel şanzımanla birleştirildiğinde 4.9 litre/100 km gibi etkileyici bir ortalama yakıt tüketim değerine ulaşan aracın başlangıç fiyatı İngiltere pazarında 30.000 Sterlin olacak.

46 yorum:

  1. Arka cam çok dar olmuş. Arkadan üzerine birşey düşmüş de ezilmş gibi duruyor. İngiltere fiyatı Freelander ile Discovery arası. 2 litre motorlu olanı ötv avantajı ile 55-60 bin euro olursa çok satılabilir. Tek dezavantajı Türk insanı 3 kapı istemez. Bir de kimilerine BMW X6 gibi itici gelebilir.

    YanıtlaSil
  2. Şahsen benim çok hoşuma gitti tasarımı ve büyük ihtimalle 2 litre hacimli motoru nispeten uygun fiyatlı olacak. Arka camı da, araç konsept haline benzediğinden gerçekten çok dar. O nedenle dört bir yanı gösterebilen kameralı park etme sistemi mevcut olacakmış donanımda.

    YanıtlaSil
  3. on siparis werdim kiz arkdsim hastasi benimle lrx i yan yana koysaniz lrx i alir :D Bilal

    YanıtlaSil
  4. Hah ne güzel. Ben de tam "Birisi alsa da bana da test ettirse" diyordum :)

    YanıtlaSil
  5. bu zımbırtıyı gördüğüm iyi oldu yarın bi dene alacam

    YanıtlaSil
  6. türkiye'de ki fiyatı kaç olur

    YanıtlaSil
  7. Aslında Avrupa fiyatlarına bakacak olursak 100.000 TL'yi geçmemesi lazım başlangıç fiyatının fakat Avrupa ülkelerinde en düşük fiyatlı modelin düşük güçlü turbo Diesel versiyon olması ve bu aracın 2.2 litre hacimli motoru bize gelirken aşırı vergi ağırlığı altında ezileceğinden benzinli versiyonun daha ucuz olacağını söyleyebiliriz. Tabi ithalatçının benzinli motor üzerine aşırı kar koyması da mümkün. Sonuç olarak fiyatlar için biraz daha beklememiz gerekecek gibi.

    YanıtlaSil
  8. Gösterişle yatıp gösterişle kalkan Türk insanı için biçilmiş kaftan.

    YanıtlaSil
  9. Ön görünüşü harika olmuş.
    o farların bakışı nasıldır öyle?
    gerçekten başarılı.

    YanıtlaSil
  10. vitesi yok bunun??
    yok kontağa basınca erekte mi oluyor?

    YanıtlaSil
  11. Vites kolu veya silindiri orta konsolun altında bulunuyor ve Jaguar XJ ve XF serilerinde olduğu gibi araç kontağa basılınca kumanda alıyor.

    YanıtlaSil
  12. Acaba neden Jaguardaki gibi yapmislar ?
    Cok guzel olmus ama yakisti mi simdi Land Rovera bu ?

    YanıtlaSil
  13. Jaguar ve Land Rover'ın sahibi aynı firma. Parça paylaşımı yapılmış.

    YanıtlaSil
  14. Amına koyim ne çok zengin varmış, hemen alıyorlar

    YanıtlaSil
  15. yok be traş kim alıcak yaa alacak adam buradan bilgi almaz zaten firmalar gelir kapılarına :D

    YanıtlaSil
  16. Türkiye'de birçok markanın malesef kapıya gelme gibi bir hizmeti yok. Hele Range Rover, en küçük modelini satmak için kimsenin kapısına gitmez diye düşünüyorum. Ayrıca buraya bakılarak seçilen araçların çeşitlerini görünce ben de şaşırdım. 911 Turbo alan var bu blogdan beğenip :)

    YanıtlaSil
  17. Onur bey yazılarınızı keyifle okuyoruz. Ucuz ya da pahalı herhangi bir araç alacak olursam fikrini alacağım ilk kişi siz olacaksınız. Şimdiden teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  18. Ben teşekkür ederim ama test için alırım iki tur :)

    YanıtlaSil
  19. Onur bey aracın fiyatı ve gelis tarihi hakkında guncel bir veri geldimi kulağınıza??

    YanıtlaSil
  20. Valla gelse anında paylaşacağım fiyat bilgilerini. Adamlar açıklamadı gitti.

    YanıtlaSil
  21. Almanya başlangıç fiyatı 33.100 Euro olacakmış. Tabi bu fiyat 2.2 litre hacimli motor için verildiğinden Türkiye'nin vergi sisteminde yeri değişebilmesi muhtemel.

    YanıtlaSil
  22. türkiye ye gelecek en düşük hacimli motor ne olabilir?

    YanıtlaSil
  23. yüksek araçlar çok tutulmaya başladı qashqai, juke gibi. bu araç da mini nin yüksek hali gibi.

    YanıtlaSil
  24. Zaten iki tane motor bloğu seçeneği var. Benzinli motor 2 litre hacimli olduğu için gelecektir. 2.2 litre hacimli ünite de Diesel olduğu için getirilecektir. Bu bloğun 150 beygir gücündeki versiyonunu getirmek pek mantıklı olmayacağı için sadece 190 beygir güç seviyesi sunmasını bekleyebiliriz.

    YanıtlaSil
  25. http://www.landrover.com/gb/en/rr/range-rover-evoque/build/
    ingiltere de satışa sunulmuş

    YanıtlaSil
  26. Kıta Avrupasında da başladı satışlar. Daha önce de yazdığım gibi 33.100 Euro Almanya başlangıç fiyatı. Türkiye'de 70.000'den düşük olmayacak demektir bu.

    YanıtlaSil
  27. İç ortam çok ferah ve şık olmuş. Dış tasarıma da diyecek birşey yok şahane.

    YanıtlaSil
  28. Onur bey Ne 70Bin'i Allah aşkına "BORU"san'dan bahsediyoruz. Vergi avantajlı 2.0litrelik motoru aşırı kar marjı ile 100-110bin aralığından satmazlarsa neyim!!!! 2.2 litrelik dizel motoruda X3 ve Q5 fiyat aralığında yani 125-140Bin aralığından satacaklar uyanıklar. Bakın gorun tahminin doğru çıkacak!!!!

    YanıtlaSil
  29. --araç----paket----kdv + ötv dahil fiyatı----

    --5 kapı----pure-------62.709 euro----------------5 kapı----dynamic----72.621 euro----------------5 kapı----prestige---73.565 euro--------------

    --coupe------pure------65.069 euro----------------coupe-----dynamic----74.981 euro----------------coupe-----prestige---75.925 euro------------------------------

    YanıtlaSil
  30. 2 litre hacimli benzinli motora sahip araç fiyatlarıdır bu arada, onu da belirtelim.

    YanıtlaSil
  31. Nasıl tahmin etmişim ama :)

    YanıtlaSil
  32. http://otomobil.milliyet.com.tr/range-rover-evoque-turkiye-de-/otoguncel/haberdetay/14.07.2011/1414328/default.htm?ref=milliyet_anasayfa

    YanıtlaSil
  33. türkiye resmi sitesinde de fiyatlar açıklandı!!

    YanıtlaSil
  34. Baz modeli 160bin tl görünüyor bugün itibarı ile. Çoook yüksek...

    YanıtlaSil
  35. Euro ile birlikte tırmanışta fiyatlar. İlk tanıtıldığında da pahalıydı ama döviz çok kötü etkiliyor.

    YanıtlaSil
  36. Aracin fiyati gercekten rakiplerine gore pahali.
    birde euro artti ustune OTV artti.simdide bankalar arac kredilerini arttirdilar.araci gormeden alsaydim 155 e mal olcakti simdi 202 oldu ve hala arac gelmedi.test surusu ve gormek 47 bine mal oldu.
    ama herseye ragmen bende buna asik oldum.

    YanıtlaSil
  37. Ben sırf bu haftasonu 4 tane gördüm yolda. Tamamı 5 kapılı ve küçük jantlıydı. O konuda şaşırdım biraz. Sanırım ilk parti bu şekilde gelmiş.

    YanıtlaSil
  38. midi suv sınıfının önde gelen modeli diyebiliriz güzel bir araç.

    YanıtlaSil
  39. geçen gün beyaz bir 5 kapılı gördüm yolda sağ şeritten yavaşça ilerliyordu , afedersiniz ama o arka cam nedir öyle , fotoğraflarda zaten küçük görünüyordu ama yakından bildiğiniz scirocco camı. merak ediyorum nasıl bir park etme kabiliyeti gerekli o araç için.

    YanıtlaSil
  40. Geri görüş kamerasını iyi kullanabilmek gerekli kesinlikle.

    YanıtlaSil
  41. bu zengin işi gariban adamda akşam evdekine biner hahahahah...

    YanıtlaSil
  42. audi q5 makyajlı olanını alacaktım evoque coupede kampanya olunca aldım Bakalım araçın plakasını bekliyorum

    YanıtlaSil
  43. 3 kapılı modeller için verdikleri kota tutmadı heralde. Ciddi indirim yaptılar.

    YanıtlaSil