24 Eylül 2010 Cuma

PPI Razor GTR-10


Audi modelleri üzerinde yaptığı modifikasyon çalışmalarıyla ünlenen firma PPI Automotive Design, v10 Motorlu R8 temelli çalışması Razor GTR'ın sınırlı üretim modelini tanıttı.

Görünümü neredeyse tamamen değiştirilmiş olan otomobilin dev hava girişlerine sahip yeni ön tamponunun altında büyük bir splitter bulunuyor. Çamurlukları ve yan etekleri genişletilmiş olan aracın jantları önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı. Arka kısmına geçildiğinde kaputu üzerine eklenen büyük hava girişleri, kaput camının hava yarıklarına sahip olması, dev spoiler, daha büyük hava çıkışlarına sahip tampon ve büyük bir difüzör dikkat çekerken modifiye edilen egzoz sisteminin çıkışları da şekil değiştirmiş.

İç mekanı sabit kafalıklı ve yüksek yan destekli yarış koltuklarıyla yolcuları selamlarken değişik renk ve desenlerde deri ve Alcantara döşeme ile karbon fiber kaplamalar firma tarafından sunuluyor. Aracın, 10 adetlik sınırlı üretimin kaçıncı örneği olduğunu belirten plakaysa koltukların arkasına yerleştirilmiş.

Daha dengeli bir yol tutuş için süspansiyon sistemi yenilenen aracın ön aksı, kasis geçişlerinde 45 mm yükseltilebiliyor. Fren sistemi de modifiye edilen otomobilin ön aksında 380, arkadaysa 356 mm çaplı karbon seramik fren diskleri 6 pistonlu kaliperlerle eşleştirilmiş.

Motor bölümünde de ciddi modifikasyon çalışması yapılan aracın 5.2 litre hacimli v10 motoru, yeni egzoz sistemi, yenilenen kontrol ünitesi ve sportif hava filtrelerinin de yardımıyla 601 beygir güç, 565 Nm tork üretebiliyor. Modifiye edilen R-Tronic şanzımanla birlikte 0'dan 100 km/s sürate ulaşması sadece 3.2 saniye süren otomobilin maksimum sürati 335 km/s.

Eklenen parçalar haricinde kapılar ve bagaj kapağı gibi büyük elemanlarda da kullanılan karbon fiber sayesinde 250 kg hafifleyen araç, bu sayede standart modelden çok daha iyi ara hızlanma verilerine sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder