17 Eylül 2010 Cuma

Marussia B1 ve B2


Rusya'nın süperspor otomobil üreticisi Marussia seri üretime başladığını açıkladı. İlk galerisini de açan markanın 2008 yılında tanıttığı B1 modelinin yanında B2 isimli aracı da üreteceği gelen bilgiler arasında.

Temelde aynı araç olan B1 ve B2'nin her ikisinde de keskin çizgilerden oluşan bir tasarım anlayışı görülüyor. B1'in ön kısmında daha sade hatlar dikkat çekerken B2, savaş uçaklarını andıran daha sinirli bir yüze sahip. Kapıları yukarıya doğru açılan araçların iç mekanlarına geçildiğinde oldukça derli toplu bir kokpitle karşılaşılıyor. Orta konsol üzerindeki düğme sayısı minimize edilirken gösterge tablosu dijital bir ekrandan oluşuyor.

Koltuklar ve kapı içleriyle birlikte ön konsolun da büyük kısmını deriyle kaplayan Marussia, bu kısımda bolca karbon fiber kullanarak hem sportif bir görünüm hem de hafiflik elde etmiş. Orta konsolun üst kısmına büyük bir bilgi ekranı yerleştiren üretici, yolcunun önüne de aynı ekranı yerleştireren bu kişinin araç bilgilerini kolayca takip etmesini ve eğlence sisteminden faydalanabilmesini sağlamış.

Konsept aşamasında hibrit bir güç ünitesiyle donatılmış olan otomobil seri üretimde Cosworth tarafından tasarlanan 3.5 litre hacimli bir v6 üniteye sahip. 300, 360 ve 420 beygir gücünde üç versiyona sahip olan bu motor süperspor otomobiller klasmanında çok güçlü olmasa da araçların 1.100 kg civarında kalan ağırlıkları sayesinde 0'dan 100 km/s hızlanmayı 3.2 saniye seviyesine çekebiliyor.

2014 yılında, senelik 10.000 otomobil üretme planları olan markanın B1 ve B2 modelleri 100.000 Euro civarından başlayan fiyatlarla satılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder