27 Eylül 2010 Pazartesi

Jeep

A.B.D. merkezli arazi aracı üreticisi Jeep, 2010 Paris otomobil fuarı sırasında sergileyeceği modellerini tanıttı. Önceki günlerde Amerika pazarı için duyurulan yeniliklerin duyurulacağı fuar aynı zamanda yeni nesil Grand Cherokee'nin Avrupa pazarında satışını başlatacak.
Grand Cherokee haricinde hafifçe makyajlanan ve iç mekanı yenilenen Wrangler da sergilenen araçlar arasında yerini alacak. 2.8 litre hacimli turbo Diesel motorunun gücü 177'den 200 beygire yükseltilen araç 5 ileri vitesli otomatik veya 6 ileri vitesli manuel şanzımanla ısmarlanabilecek. 460 Nm tork üretebilen bu motor, manuel şanzımanla alındığı zaman Start&Stop sistemine de sahip oluyor.

A.B.D. dahilinde Liberty adıyla pazarlanan Cherokee modelinde de aynı şanzıman seçenekleriyle sunulacak olan 2.8 litre hacimli motor bu modelde Start&Stop sistemine sahip olmayacak. Bu aracın donanımına "Jet" isimli bir paket de eklendi.

Bu araçların yanında Compass ve Patriot adlı modellerini de yeni bir turbo Diesel motorla sunacak olan Jeep, 140 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli motorun yerine 163 beygir gücündeki 2.2 litre hacimli versiyonu üretmeye başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder