26 Ağustos 2010 Perşembe

Toyota Highlander


Toyota'nın SUV modellerinden birisi olan Highlander'ın yeni nesli 2010 Moskova otomobil fuarında tanıtılacak. Eskisine oranla daha kaslı bir görünüme sahip olan aracın motor kaputunun altındaysa henüz tek bir seçenek bulunuyor.

İncelen far ve ön panjur yapısı ve şişirilmiş çamurluklarıyla eskisinden daha güçlü bir dış görünüme sahip olan aracın iç mekanında 7 kişilik oturma alanı sunuluyor. Deri döşeme ve ahşap kaplama gibi lüks donanımların sunulduğu hacimde oturan her yolcunun kendi havalandırma ızgarası bulunuyor.

Yeni nesil aracın gösterge panelinde olduğu gibi orta konsolunda da sadelik hakim. Üst kısımda bulunan iki havalandırma ızgarasının ortasına yerleştirilen renkli ekrandan yol bilgisayarının verileri görülürken daha aşağıda navigasyon-ses, havalandırma ve çekiş sisteminin kumandaları yer alıyor.

Rusya ve Ukrayna'da yaşayan müşteriler için sadece 3.5 litre hacimli benzinli motor seçeneğini sunan Toyota bu v6'dan 273 beygir güç alıyor. A.B.D. pazarında satılacak modellerinin de yakında tanıtılması beklenen aracın bu ülkede 4 ve 6 silindirli versiyonlarının yanında hibrit motor grubuyla donatılmış versiyonları iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder