9 Ağustos 2010 Pazartesi

Lotus Exos T125


Formula 1 arenasına uzun bir aranın ardından geri dönüş yapan Lotus, T127 ile pistlerde aradığını bulamasa da T125 ile ilginç bir satış stratejisine imza atıyor. Birçok üreticinin aksine hiper yol otomobilleri üretmeyen Lotus bunun yerine Formula 1 aracının biraz ehlileştirilmiş versiyonunu şanslı -ve zengin- müşterilerinin beğenisine sundu.

Formula 1'de de kullanılan karbon fiber şasi, karbon seramik frenler ve yine karbon fiber süspansiyon sistemi sayesinde ağırlığı 650 kg'da tutulabilen otomobilin gövdesi için neredeyse sonsuz sayıda renk ve grafik seçeneği sunuluyor. İç mekanda, Formula 1'de olduğu gibi oval bir direksiyon simidi bulunan aracın bu parçasının üzerinde, yol ve araç bilgilerinin takip edilebildiği büyük bir ekran bulunuyor.

Aracın Formula 1 ile olan bağlantısı bu kadarla da kalmıyor. 3.5 litre hacimli v8 motoru Cosworth raflarından alınan araç 10.300 d/d'da 650 beygir güç üretebilirken geçiş manevralarının daha rahat yapılabilmesini sağlayan bir sistem sayesinde motor 500 d/d daha kazanıyor.

Müşterilerinin bir Formula 1 aracından daha kullanışlı bir otomobile sahip olmasını isteyen Lotus, Exos T125'in bakım aralıklarını 4.500 km olarak belirlemiş.

Güç/ağırlık oranı 1.000 beygir/kg gibi bir seviyede duran otomobilin fiyatı açıklanmasa da üretim adedinin 25 ile sınırlı olacağı bildirildi. Ayrıca fiyat için son söylentiler 1.000.000 Euro seviyesinde dolaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder