14 Ağustos 2010 Cumartesi

Jaguar XJ75 Platinum Concept


2010 Pebble Beach Concours d'Elegance sırasında ilk kez görücüye çıkan otomobiller listesi giderek uzuyor. Geçtiğimiz ay tanıtılan Bugatti Veyron 16.4 Super Sport, Infiniti G serisinin en güçlü ve en güçsüz modelleriyle Jaguar'ın XKR175 modeli tanıtılan otomobillerden bazıları olarak dikkat çekiyor.

75. yılını kutlamakta olan Jaguar bu yıl Pebble Beach'e XKR175'in yanında yeni XJ modelinin konsept versiyonlarından birisini getirdi. XF V8 75th Anniversary, XK Coupé 75th Anniversary, XKR175 ve XKR 75'in ardından kutlama amaçlı üretilen beşinci otomobil olan XJ75 Platinum Concept, adından da anlaşılacağı gibi henüz yalnızca bir konsept.

Dışarıdan bakıldığında standart XJ modellerinden oldukça farklı görünen otomobil bu aracın uzun aks mesafeli versiyonunun temelleri üzerinde yükseliyor. Tavan, C sütunu, ön panjur, arka tampon altı ve ön tampon altında bulunan splitter siyah renge boyanan otomobilin gövdesinin geri kalanı beyaz renkli. Ön, yan ve arka etekleriyle birlikte çift renkli, 22 inç çaplı jantları, koyu renkli topları ve dört çıkışlı egzoz sistemi aracı daha da sportif bir hale getirirken bagaj kapağının üzerine eklenen spoiler yüksek süratlerde arka kısmın yere daha sıkı basmasını sağlıyor.

İç mekanı da özenle hazırlanan aracın havalandırma ızgaralarının çevresi beyaz renkliyken kokpitin büyük kısmında siyah deri döşeme kullanılmış. Siyah deri ve süet kaplı koltukların oturma alanlarında bulunan baklava desenleri beyaz renkli ipliklerle yapılırken kol dayanağı ve torpido gözü gibi eşya taşıma alanlarının iç kısımları mor renkli kumaşla kaplanmış.

Orta konsol üzerinde bulunan iki havalandırma ızgarası arasına özel üretim Bremont marka saat ekleyen Jaguar, aracı kaliteli bir ses sistemiyle donatmış. Bowers & Wilkins tarafından üretilmiş, navigasyon sistemiyle bağlantılı çalışabilen, dokunmatik ekranlı, MP3 ve iPod girişleri sunan ses sistemi 20 hoparlöre ve 1.200 Watt kapasiteye sahip.

Motor konusunda ilginç bir yaklaşım sunan Jaguar, standart haliyle 510 beygir güç üretebilen kompresör beslemeli 5 litre hacimli v8 motorunu bu araç için 470 beygir güç, 577 Nm tork üretebilecek hale getirmiş.

2 yorum:

  1. Arkası olmamış be...

    YanıtlaSil
  2. Bu yine iyileştirilmiş hali. Standart modellerin arka kısımları daha da garip duruyor.

    YanıtlaSil