3 Ağustos 2010 Salı

Chevrolet Camaro FireBreather


Classic Design Concepts ve Exxodus Pictures birlikteliği, çizgi roman karakteri FireBreather'ın ismini taşıyan Chevrolet Camaro modelinde hayat buldu.

Standart bir Camaro'dan oldukça farklı görünen otomobilin ön kısmında BMW tarzını andıran dört adet dairesel gündüz farı ve 70'li yılların sonlarında üretilmiş Pontiac Firebird Trans AM modellerine göndermeler yapan burun kısmı dikkat çekiyor. Oldukça sivri bir burun yapısına sahip olan otomobilin ön tamponunun altında bir splitter bulunurken gövdenin tamamında FireBreather temalı grafikler kullanılmış.

Yan kısımda 20 inç çaplı jantlar, arka çamurlukların önünde bulunan daha büyük hava girişleri ve yeni yan etekler dikkat çekerken arkada büyük bagaj üstü spoiler, içeride bulunan uçları aşağıya doğru inen stoplar ve alt kısmına difüzör eklenen yeni tasarım tampon değişiklikleri tamamlıyor.

Ön panjur ve çamurluk içlerinde kullanılan kırmızı ışıklandırma iç mekanda da ambiyans aydınlatması olarak karşımıza çıkıyor. Özel paspaslara, koyu renk deri döşemelere ve kırmızı dikişlere sahip olan iç mekanda piyano siyahı kaplamalar ile birlikte seri numaralı ve alıcıya özel olarak tasarlanabilen kapı içi ve ön göğüs kaplamaları sunuluyor.

Egzoz ve süspansiyon sistemi yenilenen otomobilin 6.2 litre hacimli v8 motorunun gücü, kompresör besleme yardımıyla 599 beygire yükseltilmiş. 20 inç çaplı jantları saracak olan lastiklerse Pirelli'nin P Zero ailesinden Rosso Asimmetrico olarak seçilmiş.

Sadece 50 örneği üretilecek olan bu otomobilin fiyatıysa 60.000 Dolar olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder