18 Ağustos 2010 Çarşamba

Aston Martin Super Sport


Görünen o ki Super Sport ismiyle rekor kıran otomobiller Bugatti Veyron 16.4 Super Sport ile sınırlı kalmayacak. Rekoru, yol otomobilleri maksimum sürat kategorisinde kıran Bugatti'nin aksine Aston Martin, ceplerde yaratılacak boşlukla isminden söz ettirecek.

Henüz bir söylentiden ibaret olsa da 8 örneği üretileceği söylenen bu otomobilin 7.500.000 Euro gibi astonomik bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Yukarıya doğru açılabilen kapılara, Brembo'dan alınan karbon seramik fren disklerine ve karbon fiber gövdeye sahip olan otomobilin donanımının da zengin olması bekleniyor.

İç mekanda Alcantara döşemeler ve karbon fiber kaplamalar kullanacağı düşünülen aracın Recaro marka yarış koltuklarına ve navigasyon sistemine sahip olacağı sanılıyor.

Çift turbo beslemeye sahip 5.4 litre hacimli v8 motoru 800 ile 950 beygir arasında güç üretebilecek olan otomobilde 6 ileri vitesli manuel şanzıman standart olarak sunulurken istek üzerine direksiyon üzerinden vites değiştirmeye olanak tanıyan yarı otomatik şanzıman da donanımda bulunacak.

2 yorum: