5 Temmuz 2010 Pazartesi

Mercedes-Benz G-Wagon LAPV 6.X Concept


Mercedes, askeri teknoloji üreticisi EADS ile birlikte çalışarak G serisi araçlarının askeri kullanıma uygun LAPV (Light Armoured Patrol Vehicle - Hafif Zırhlı Devriye Aracı) serisi modellerini yeniliyor. Bu yenileme çalışmasının bir parçası olan ve LAPV 5.4'ün yerine piyasaya çıkacak olan aracın konsept modeliyse LAPV 6.X ismini aldı.

Eski modele oranla daha hafif olan bu aracı dışarıdan bakıldığında binek G serisi modellerine benzetmek oldukça güç. Özel fren ve çekiş sistemiyle donatılan aracın zırhı da eski modelinkinden daha kalın. 1.3 ton yükleme kapasitesine sahip olan aracın sahip olduğu common rail turbo Diesel motor 152 km/s maksimum sürate imkan tanırken yüksek yapısı ve özel tasarım tamponları 50 derece yaklaşma ve 45 derecelik uzaklaşma açıları sunuyor.

Modüler zırh plakaları sayesinde hasar gören kısımlar ister değiştiriliyor ister daha da güçlendiriliyor. Her tekerleğinde ayrı ayrı kumanda edilebilen bir lastik basınç sistemine sahip olan aracın sensörleri yol durumunu algılayarak lastiklerin basıncını ayrı ayrı değiştirip her ortamda en iyi yol tutuşu sağlıyor.

İç donanımında darbelere dayanıklı laptop, kara kutu, UHF ve VHF yanında daha geniş bir bant aralığına sahip Tetrapol baz istasyonu, entegre mobil kumanda istasyonu ve sinyal bozucu bulunan aracın pnömatik süspansiyon sistemi 450 mm'ye kadar taban yüksekliği sağlayabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder