7 Haziran 2010 Pazartesi

Oakley Ferrari 458 Italia



Türkiye lansmanı geçtiğimiz ay yapılan Ferrari 458 Italia'nın İngiliz Oakley Design tarafından hazırlanan sınırlı üretim versiyonu tanıtıldı.

Sadece 5 örneği bulunacağı açıklanan otomobil üzerinde yapılan hafifletme çalışmaları sonucunda ağırlığı 65 kg azaltılmış. Bu hafifletme çalışmalarının en büyüğünüyse tavan ve motor kaputunun karbon fiberden üretilmesi oluşturuyor.

Ön tamponun altına eklenen splitter ve arkaya eklenen ince spoiler sayesinde 240 km/s süratte önde 45, arkadaysa 25 kg ekstra bastırma elde edilmiş. Yan eteklerinin şekli değiştirilen otomobilin ön tamponunun üzerine ek soğutucu kanallar açılırken arka tamponun altında bulunan difüzörün şekli biraz değiştirilmiş.

19 ve 20 inç çaplı jant seçenekleriyle sunulacak olan otomobilin magnezyum alaşımdan üretilen bu jantları, standart modellerden 8 kg daha hafif. Süspansiyon sistemi elden geçirilen otomobilin frenleri de modifiye edilmiş.

Daha büyük hava filtreleri, yeniden programlanmış elektronik ünite ve yenilenmiş egzoz sistemi sayesinde gücü 627 beygire, torkuysa 567 Nm'ye yükselen 4.5 litre hacimli v8 motor aracı 330 km/s maksimum sürate ulaştırırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 3 saniyeye çekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder