9 Mayıs 2010 Pazar

BRE Nissan NISMO 370Z



BRE Datsun 240Z'nin A.B.D.'de kazandığı ilk şampiyonanın 40. yıldönümü anısına yapılan kutlamalar sırasında bu aracın günümüzdeki versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz NISMO 370Z tanıtıldı.

Gövdesinde kullanılan renkler 40 yıl önce şampiyonayı birincilikle bitiren aracınkiyle aynı olan otomobilin arkasında bulunan büyük spoiler haricinde standart modellerden bir farkı yokmuş gibi görünse de aslında pistlerde yarışmak için homologe edilmiş bir araç.

Teknik veriler hakkında henüz bir açıklama yapılmamış olsa da otomobilin Z Club organizasyonlarında sergileneceği açıklandı.

3 yorum:

  1. Nismo, Türkiye'de faaliyet gösteriyor mu? Bilgin var mı sevgili Onur?

    YanıtlaSil
  2. Birçok modifikasyon firması gibi malesef NISMO da Türkiye'de resmi olarak temsil edilmiyor.

    Araçlar pahalı olduğundan üzerine bu derece düşen bir millet olmamıza rağmen neden bu tip firmalar gelmiyorlar şahsen ben anlamıyorum.

    Araç fiyatı/Parça fiyatı oranı, astronomik ÖTV yüzünden (veya sayesinde) oldukça yüksek. Avrupalı, 30.000 Euro fiyata aldığı aracına 15.000 Euro değerinde modifikasyon yaparken iki kere düşünse de aynı aracın fiyatı ülkemizde 70.000 Euro gibi bir seviyede olacağından, ve vergisi düşük parçaların fiyatları da yaklaşık aynı kalacağından aynı modifikasyon işlemi rölatif olarak daha ucuza yapılabilir.

    BRABUS resmi olarak geldi geçen sene fakat bu tip kaliteli modifikasyon firmalarının çok daha yaygın olmaları gerekiyor.

    YanıtlaSil
  3. Bu kadar kapsamlı olmasa da, aracımdaki ufak tefek değişikliklerin altında ne idüğü belirsiz, amiyane tabirle "apaçi" modifiye firmalarının değil, NISMO'nun imzasını olmasını isterdim. Ne yazık ki belirsiz bir süre daha bekleyeceğiz bunun için besbelli.

    Teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için.

    YanıtlaSil