20 Nisan 2010 Salı

Volkswagen Milano Taxi




2007 yılında Space Up! Blue Concept adıyla tanıtılan elektrik motorlu mini, 2010 yılında karşımıza Milano Taxi adıyla çıkacak.

Büyük şehirlerde taksi olarak kullanmaya müsait yapısıyla dikkat çeken otomobilin boyu 3.73, eni 1.66, yüksekliğiyse 1.60 metre. Sürücü kapısı haricinde kaldırım tarafında bir de yolcu kapısı bulunan aracın bagaj kapağıysa yanlara doğru 60:40 oranında açılabiliyor.

Dış tasarımında Volkswagen ailesinin diğer üyelerinin de izi görülürken iç mekanda durum farklı. Gösterge paneli, orta konsol ve yolcular için arkada bulunan bilgi ekranı dokunmatik LCD monitörlerden oluşuyor. Şoförün yanında bagaj koymak için ek bir bölüm bulunurken tavanın büyük kısmı camdan üretilerek iç mekandaki ferahlık hissi artırılıyor.

Araç müşteri beklerken tavanda bulunan "Taxi" yazısı yeşil renkli yanarken meşgul olunduğu durumlarda yazı kırmızıya dönüyor. Şoförün yanında bulunan LCD ekranda taksimetre, yol bilgisayarı ve arka kapıyı açmak için bir düğme bulunurken yolcular için düşünülmüş olan ekranda kredi kartı okuyucusu, internete bağlı bilgisayar ve arka havalandırma kumandaları bulunuyor.

Boş ağırlığı 1.500 kg'ı bulan Milano Taxi 116 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruna sahip. Sürekli kullanım sırasında maksimum 68 beygir güç verebilen motor aracı 120 km/s maksimum sürate ulaştırabiliyor. Gövdenin altında bulunan lityum iyon piller 45 kWh kapasiteleriyle araca 300 km menzil sağlayabilirken şarj durumunda boş halden %80 doluluğa yaklaşık olarak 1 saatte ulaşabiliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder