12 Nisan 2010 Pazartesi

Mopar ImMortal


Chrysler çatısı altında bulunan markalar için modifikasyon kitleri sunan Mopar, J7, The General ve Trail Boss ile birlikte Jeep Wrangler temelli bir aracını daha tanıttı. Diğer araçlar, zaten yüksek arazi kabiliyetine sahip olan Wrangler'ın daha da gelişmiş versiyonlarıyken InMortal başlı başına yeni bir araç.

Tipik Jeep ızgarası ve far takımı dışında neredeyse tamamı yenilenen aracın en dikkat çekici özelliği yükseltilmiş aks (Portal Axle) kullanıyor olması. Bu sayede altı, standart Wrangler modellerine oranla 127 mm daha yüksek olan aracın yükseltilen süspansiyon sistemi de 51 mm'lik ek yükseklik sağlıyor.

Aks ve şaftlar dahil aktarma organlarının tamamı yenilenen araçta 100:1 gibi uçuk bir orana sahip karınca vitesi de bulunuyor.

Ek takla barlarıyla donatılmış olan aracın tavan tentesi tamamen açılabilmekte. Arazi için kısaltılmış ön ve arka tamponlarında koruyucu borular kullanılan aracın yan kısmına basamaklar eklenirken önde yüksek çekme kapasiteli bir vinç bulunuyor.

Çamurlukları genişletilmiş olan ImMortal'ın motor kaputu da yenilenirken 17 inç çaplı jantları çelikten üretilmiş. Yarım kapı kitiyle yan görüş iyileştirilirken aracın boyandığı yeşil renk bu model için özel geliştirilmiş. İç mekanında özel döşemeler kullanılan aracın direksiyon sisteminde de ek hidrolik yardımcılar bulunuyor.

Bütün bu ek donanımla başa çıkabilmek için araçta kullanılan motor da 5.7 litre hacimli bir v8 ile değiştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder