27 Nisan 2010 Salı

Mercedes-Benz E Serisi Limousine


Mercedes markası için özel araç üretimi yapan Almanya merkezli firma Binz, E Serisi modellerinin Limousine versiyonlarını tanıttı.

Çin'de tanıtılan 5.008 mm'lik E Serisi L'den neredeyse 1 metre daha uzun olan otomobilin boyu 5.980 mm'ye ulaşmış. Mercedes'in kontrolünde olan Maybach'ın 57 ve 62 modelleri arasında kalan bir uzunluğa sahip olan otomobilde toplam altı adet kapı bulunuyor.

Bu tür araçlarda en önemli yer olan arka yolcu kompratmanı içinse üç değişik kalıp sunuluyor. Aracı üç sıra koltukla donatabilen Binz, bu koltukların tamamını sürüş yönüne doğru çevirebildiği gibi ikinci sırayı geriye çevirerek dört yolcunun yüz yüze görüşmelerine olanak sağlayabiliyor. Üçüncü seçenekteyse ikinci sıra koltuklar iptal edilip arka kısımda oturan iki yolcuya sonsuz gibi görünen bir ayak mesafesi sunuluyor.

Sürücü kabiniyle arka kısım arasında sunulan ve arka taraftan elektrikli olarak kumanda edilebilen paravan deri veya Alcantara ile kaplanabiliyor. Değişik seviyelerde zırh seçenekleri de sunan araçta üç motor seçeneği bulunacak.

Sunulan motor seçeneklerinden Diesel olanı E250 CDI BlueEfficiency'de kullanılan 2.1 litre hacimli turbo Diesel motorla donatılmış. Benzinli modeller E350 CGI BlueEfficiency ve E500'de sırasıyla 3.5 ve 5.5 litre hacimli motorlar kullanılıyor. En hafif modelinin ağırlığı 2.100 kg'dan başlayan otomobilin maksimum sürati 210 km/s'te sınırlandırılmış.

1 yorum: