28 Nisan 2010 Çarşamba

Hurst Ford Racing Mustang Challenge Pace Car




A.B.D. merkezli modifikasyon firması Hurst, Ford Racing ile birlikte geliştirdiği ve bu sene düzenlenecek olan Ford Racing Mustang Challenge Series adlı organizasyonda Pace Car görevi yapacak olan özel modelini tanıttı.

Daha önce sınırlı bir seri olarak üretileceği açıklanan "Pace Car" ailesinden olan bu otomob, Mustang GT temelleri üzerine geliştirilmiş. Ön ve arka tamponu hafifçe makyajlanan otomobilin motor kaputu da yenilenirken bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler ve üzeri altın renkli, 20 inç çaplı jantlar yeni donanımlardan ikisi.

Siyah üzerine altın renkli şeritlere sahip gövdesine uygun bir iç mekana sahip olan otomobilin bu kısmında da siyah renkli deri döşemeler altın renkli dikiş iplikleriyle birlikte sunuluyor. Koltuk ve paspaslarının üzerinde Hurst logoları bulunan otomobilin vites topuzu da yenilenmiş.

Ford Racing raflarından alınan fren sisteminde 355 mm çaplı diskler ve dört pistonlu kaliperler kullanılırken aynı markayı taşıyan süspansiyon sistemi daha iyi bir yol tutuş performansını garanti ediyor.

Kompresör beslemeyle donatılan 5 litre hacimli v8 motoru, yeni hava filtresi ve Ford Racing imzalı egzoz sisteminin de yardımıyla 550 beygir güç, 737 Nm tork üretebilen otomobil yıl boyunca çeşitli tanıtımlara katılmasının ardından 2011 yılının Ocak ayında açık artırmayla satılacak. Satıştan elde edilecek olan gelirin tamamı bir kanser araştırma kurumuna bağışlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder