19 Nisan 2010 Pazartesi

Citroën Metropolis


2010 Şangay otomobil fuarında tanıtılacak olan büyük sedan konsepti Metropolis'in ilk fotoğrafları ve teknik verileri basınla paylaşıldı.

Tasarımı GQbyCitroën'i andıran otomobilin dikkat çekici hatları gelecekte üretilecek olan Citroën modelleri hakkında ipuçları veriyor. GQbyCitroën'de olduğu gibi arka kapıları geriye doğru açılan otomobilin arka koltuklarında çok daha geniş bir hacim bulunacağı kesin.

5.3 metre boyu, 2 metre eni ve 1.4 metre yüksekliğiyle heybetli bir duruşa sahip olan araç hibrit motorla donatılmış. İçten yanmalı motoru turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli bir v6 üniteyken elektrik motoru sürekli 55 beygir güç üretebilmekte. Kısa bir süre için 95 beygir güç üretebilen elektrik motoru, 272 beygir güç, 375 Nm tork üretebilen benzinli motorla karma kullanımda 460 beygir güç, 430 Nm tork üretebiliyor.

7 ileri vitesli, çift debriyajlı yarı otomatik bir şanzımanla donatılan otomobilin tüketim verileri açıklanmasa da ortalama kullanımda kilometre başına 70 gram CO2 salınımı yaptığı bilgisi paylaşıldı.

Daha iyi yol tutuş sağlamak için dört tekerlekten çekişle donatılan otomobilde hidraktif süspansiyon ve seviye ayarlı arka spoiler de bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder