30 Mart 2010 Salı

Chevrolet Cruze Eco



Chevrolet, 2010 New York otomobil fuarında Cruze modelinin RS donanımlı versiyonlarının yanında Eco adlı bir seçenek de sergileyecek.

Aracı daha aerodinamik bir hale getiren ufak tefek tasarım değişikliklerine sahip olan otomobilin ön tamponu yeniden tasarlanmış. Üstte bulunan ızgara kapalı olarak tasarlanırken alt ızgaranın hava emiş açıklığı yüksek süratlerde daha az sürtünme sağlanması için kapanıyor.

Versiyona özel tasarımlı 17 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin lastikleri de düşük yuvarlanma direncine sahip. Bagaj kapağının üzerinde, RS versiyonunda olduğu gibi küçük bir spoiler bulunan otomobilin alt kısmını düzleştirmek için birçok ek panel kullanılırken alt kısımdan geçen havanın miktarını azaltmak için süspansiyon alçaltılmış.

Opel Astra'dan tanıdığımız turbo beslemeli, 1.4 litre hacimli benzinli motorla donatılan otomobilin 6 ileri vitesli manüel şanzımanı, uzun oranları sayesinde otoyol kullanımlarında ortalama 5.9 litre/100 km tüketim sağlarken bu şanzımanla donatılan otomobilin 0'dan 60 mil/s (96 km/s) sürate ulaşması yaklaşık 10 saniye sürüyor.

Oranlarıyla oynanmamış olan 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla tüketim değeri artsa da 0-60 mil/s hızlanma süresi 9 saniyeye iniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder