3 Mart 2010 Çarşamba

Bufori Geneva



Lüks sedan pazarına giren en renkli markalardan birisi de şüphesiz Malezya merkezli üretici Bufori.
2010 Cenevre otomobil fuarına, fuarın yapıldığı şehrin adını taşıyan konseptiyle katılan firma dikkat çekmeyi başarıyor.

Arkaya doğru açılan arka kapılara sahip olan aracın klasik otomobil görüntüsünün altında gelişmiş teknoloji bulunuyor. İç mekanı, araç sahibinin isteklerine göre şekillendirilen otomobilde bol bol deri döşeme ve ahşap kaplama kullanılmış. Xenon farlara sahip olan otomobilin stoplarıysa LED teknolojisi kullanmakta.

Donanımında ambiyans ısıkları, ışıklandırılmış kompartmanlar, kişiselleştirilebilen bir orta konsol, espresso ve çay makinaları, buz dolabı, lavabo, kasa ve puro nemlendiricisi gibi uçuk ekipmanlar bulunan aracın arka koltukları ayarlanabilme özelliği sunuyor. Bu kısım için ayrıca sunroof, tepsi, özel ses sistemi ve sayıları 3'e kadar çıkan LCD monitör sunulmakta.

Araçta sunulan yardımcı sistemlerin listesi de bir hayli uzun. Şerit değiştirme uyarısı, adaptif hız sabitleme sistemi, ESP, heads-up yansıtıcı ve kızılötesi gece görüş sistemi bu donanımlardan bazıları.

Dış görünüşe aldanıp motor kaputunun altında güçsüz bir motor arayanları da bir sürpriz bekliyor. Aracın sahip olduğu 6.1 litre hacimli v8 motor 430 beygir güç, 586 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 6 saniyenin altında ulaşabilen otomobilin tahmini maksimum süratiyse 260 km/s.

Performansı yeterli bulmayan müşteriler içinse aynı motorun kompresör beslemeye sahip bir versiyonu sunulacak. 560 beygir güç üretebilen bu motorun maksimum tork değeriyse 690 Nm.

1 yorum:

  1. Bufori (hala imal ediliyor mu bilmem ) bir zamanların Excalibur'unu hatırlatıyor.
    Malezya'nın Proton ve Proton'un satın aldığı Lotus'tan sonra en bilinen markalarından biri..
    http://otolist.blogspot.com
    www.otometre.com

    YanıtlaSil