3 Mart 2010 Çarşamba

Bentley Continental Flying Star by Touring



Bentley, Touring Superleggera tarafından tasarlanan ve daha önce ön bilgilerini paylaştığı aracı Continental Flying Star'ı tanıttı.

4.815 mm boya, 1.943 mm ene, 1.395 mm yüksekliğe ve 400 litre hacimli bir bagaja sahip olan üç kapılı station wagon, arka koltukları katlandığında 1.200 litre bagaj hacmi sunabiliyor.

Ön kısmı, Continental ailesinin diğer üyeleriyle aynıyken ön kapıdan itibaren bambaşka bir araç çıkıyor karşımıza. Dar cam alanları ve 20 inç çaplı jantlar otomobilin sportif görünümüne katkıda bulunurken bagaj kapağının üzerinde bulunan kambur, klasik sedan otomobillere göndermede bulunuyor.

İç mekanına geçtiğimizde otomobilin farklı bir model olduğunu anlamak için arka koltuklara bakmak yetiyor. Ön konsolu, Continental ailesinin diğer üyelerinden alınırken arkada bulunan iki koltuk ayrı ayrı katlanma özelliği sunuyorlar. Koltuklar katlandığında tamamen düz bir bagaj zemini elde edilebilirken özel bir deriyle kaplanan bu kısıma özel bavul seti de otomobille beraber geliyor.

Continental GTC'nin şasisini kullanan otomobilde görev yapan çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli w12 motor iki güç seviyesinde sunuluyor. Standart model 560 beygir güç, 650 Nm tork sunarken Speed versiyonu 610 beygir güç, 750 Nm torka sahip. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan otomobil dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Speed versiyonu 0'dan 100 km/s sürate ulaşmak için 4.8 saniyeye ihtiyaç duyarken maksimum sürat 322 km/s'e ulaşıyor.

En fazla 20 örneği üretileceği açıklanan otomobilin başlangıç fiyatının 590.000 Euro olduğu da açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder