22 Şubat 2010 Pazartesi

Mercedes-Benz F800 Style



Tanıtımı geçtiğimiz hafta yapılan ve CLS serisinin gelecekte sahip olacağı tasarım çizgisini belirleyen F800 Style konseptinin detayları yavaş yavaş su yüzüne çıkıyor.

Öncelikle iki versiyonu bulunduğunu hatırlatmam gereken bu konseptin ilk versiyonu gelecekte üretimi planlanan S500 Hybrid için de bir temel oluşturacak. 300 beygir güç üretebilen v6 motoru S400 Hybrid modelinde de kullanılan aracın elektrik motoruysa 109 beygir gücünde.

Sadece elektrik motorunu kullandığında menzili 29 km ile sınırlı olan aracın ortalama yakıt tüketimi 100 km mesafede 2.9 litre olarak açıklandı. 0-60 mil/s (96 km/s) hızlanmasını 4.7 saniyede tamamlayan otomobilin maksimum süratiyse 250 km/s. Bu sürat, sadece elektrik motoru kullanıldığında 121 km/s'e düşüyor. Otomobilin CO2 salınım miktarıysa kilometre başına 68 gram.

İkinci versiyonu yakıt hücresi prensibiyle hareket eden aracın motor parçalarının büyük çoğunluğu diğer e-drive modellerinde de kullanılmakta. B serisi F-CELL ve Citaro F-CELL gibi araçlarda da kullanılan teknolojilere sahip olan aracın elektrik motoru 136 beygir güç, 290 Nm tork üretebilmekte.

Önceki haberimde tanıttığım sistemler haricinde orta konsolda bulunan ve COMAND sisteminin bir sonraki modellerde alabileceği şekli sergileyen HMI, içerisine kamera entegre edilmiş bir ekrandan oluşuyor. Bu sayede kullanıcının el hareketlerini gözlemyelebilen sistem kullanımda kolaylık sağşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder