27 Şubat 2010 Cumartesi

Koenigsegg Agera



2010 Cenevre otomobil fuarında süperspor otomobil geçidi devam ediyor. Pagani, NOVITEC ROSSO, Mercedes ve Hispano-Suiza derken şimdi de sıra İsveçli üretici Koenigsegg'de.

CCX modelinin geliştirilmiş bir versiyonu olan Agera, LED teknolojisi kullanan far ve stopları, küçük sabit arka spoileri ve önde 19, arkada 20 inç çaplı siyah renkli jantlarıyla oldukça dikkat çekici bir otomobil. Gövdesinin tamamı karbon fiber ve kevlardan üretilen otomobilin tavanı, istendiğinde çıkarılıp bagajda bulunan yerine koyulabiliyor.

İç mekanı alüminyum ve karbon fiber kaplamalar, deri ve Alcantara döşemeler ve sportif koltuklarla dikkat çeken aracın kapıları da CCX modelinde olduğu gibi yukarıya doğru açılıyor.

Kaputun altına bakacak olursak aracın 4.7 litre hacimli v8 bloğu kullandığını görebiliriz. Kompresör besleme yardımıyla 911 beygir güç, 1.100 Nm tork üretebilen motor, boş ağırlığı 1290 kg olarak açıklanan otomobili 0'dan 100 km/s sürate 3.1 saniyede ulaştırabiliyor. 0'dan 200 km/s sürate ulaşması 8.9 saniye alan aracın maksimum süratiyse 395 km/s.

Dudak uçuklatan teknik verilere sahip aracın fren sistemi de oldukça güçlü. Tamamı seramikten üretilen disklerden ön aksta görev yapanlar 392 mm çapa sahipken arka disklerin çapı 380 mm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder