27 Şubat 2010 Cumartesi

Hofele A8



Yeni Audi A8 henüz sadece birkaç ülkede piyasaya çıkmış olsa da modifikasyon şirketleri ellerine geçirebildikleri modeller için performans kitleri hazırlamaya başladılar.

Hofele Design tarafından hazırlanan gövde kitinde yenilenen tasarımıyla ön tampon oldukça dikkat çekiyor. Ön çamurlukların arkasına büyük hava kanalları açılırken tasarımları yenilenen yan eteklerin arka çamurluk tarafında kalan bölümünde de hava emiş yarıkları bulunuyor. Arka tamponun alt kısmında yeni egzoz sisteminin dört çıkışı ve bir difüzör dikkat çekiyor.

Aracın süspansiyon sistemini yeni bir seviye ayarlayıcıyla donatan Hofele mühendisleri bu sayede yerden yüksekliği standart bir versiyona oranla 80 mm kadar azaltabiliyorlar. Sunulan 20 veya 22 inç çaplı jantlarla birleştirildiğinde bu donanım, aracın sportif görünümüne de katkıda bulunuyor.

Fren sistemi de modifiye edilen aracın ön aksında 6 pistonlu kaliperler görev yaparken diskler ekstra ücret karşılığında seramik olanlarla değiştirilebiliyorlar.

Otomobilin kaputu altına baktığımızdaysa 4.2 litre hacimli v8 motorun hem benzinli hem de turbo Diesel versiyonunun güç kazandığını görüyoruz. Benzinli versiyon 400 beygir güç, 475 Nm tork üretirken turbo Diesel versiyonda güç 395 beygire, torksa 880 Nm'ye yükseltilmiş. Araçların 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süreleriyse FSI motorlu versiyon için 5.3, TDI motorlu versiyon içinse 5.2 saniye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder