20 Ocak 2010 Çarşamba

VÄTH E V63 RS


VÄTH, ML 63 AMG modelinin üzerine geliştirdiği aracı ML V63 RS'in ardından aynı motorla donatılmış olan E serisi modelini de tanıttı.

Oldukça sade bir dış görünüşe sahip olan otomobilin ön ve arka tamponları yeniden tasarlanırken ön ızgara ve kaput üzerinde bulunan Mercedes yıldızları iptal edilmiş. Yan etekleri de yenileriyle değiştirilen otomobilde bagaj kapağı üzerine karbon fiberden üretilen küçük bir spoiler eklenirken aynı malzeme arka tampon altında bulunan difüzörde de kullanılmış. Dörtgen şekilli dört çıkışlı egzoz sistemi sportif görünüme katkıda bulunurken 20 inç çaplı jantlar bu sportif havayı pekiştiriyor.

İç mekanda kadife, deri ve karbon fiber döşeme ve kaplamalar sunan VÄTH, bu materyellerin renk seçimleriniyse müşteriye bırakıyor.

Yeni pistonlar, yeniden tasarlanan hava girişleri, sportif kam milleri, yeniden programlanan elektronik kontrol ünitesi ve tamamen yenilenen bir egzoz sistemiyle donatılan 6.2 litre hacimli v8 motoru 605 beygir güç, 690 Nm tork üretebilen otomobilin maksimum sürati 340 km/s olarak açıklanırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.1 saniye.

Fren sisteminde önde 8 pistonlu kaliperler kullanılmış olan otomobilin yine ön aksında görev yapan disklerin çapı 390 mm.

Araçta yapılan modifikasyonlardan bazılarının fiyatlarıysa şu şekilde: Motor: 19.635 Euro, Jant ve lastikler: 8.211 Euro, İç mekan için karbon fiber kaplama paketi: 2.737.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder