12 Ocak 2010 Salı

Renault Clio


Eco2 logosunu bütün modellerine yaymak isteyen Fransız üretici Renault, küçük hatchback modeli Clio'nun daha az yakıtla yetinen turbo Diesel motorlu versiyonunu tanıttı.

Performans olarak standart dCi modelinden farkı olmadığı belirtilen 1.5 litre hacimli motor 85 beygir gücünde. Şanzımanında bulunan bütün viteslerin oranlarıyla oynanmış olan otomobilin motor kontrol ünitesi de yenilenmiş. Ayrıca motor ve şanzımanda yaşanan sürtünmeleri daha da azaltmak için daha akışkan sıvılar kullanılmış.

Aracın dışında yapılan yeniliklerse ön tamponun altında bulunan elastik korumanın yere doğru 15 mm daha uzatılmasıyla başlıyor. Arka aks için bir rüzgardan koruma kapağı da tasarlayan Renault, araçta Michelin'in düşük yuvarlanma dirençlı lastiklerini kullanmaya başlamış.

Bütün bu modifikasyonlar sonrasında otomobil 100 km mesafede ortalama 3.7 litre mazot tüketir hale gelmiş. Kilometre başına yapılan CO2 emisyonuysa 98 grama inmiş. Otomobilin fiyatı, 85 beygir güç üretebilen standart modelinkinden farklı olmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder