13 Ocak 2010 Çarşamba

Cadillac XTS Platinum


A.B.D. merkezli lüks otomobil üreticisi Cadillac 2010 Detroit otomobil fuarında büyük boyutlara sahip hibrit bir sedan konsepti tanıttı.

5.170 mm boya, 1.900 mm genişliğe, 1.500 mm yüksekliğe ve 2.837 mm aks mesafesine sahip olan otomobil Mercedes S, BMW 7 ve Audi A8 serisiyle aynı sınıfta bulunuyor.

Son yıllarda Cadillac modellerinde görmeye alıştığımız şekilde dış tasarımında dik yerleştirilmiş far ve stoplarla keskin çizgiler kullanılan köşeli tasarım aracın güçlü görünümüne katkıda bulunuyor. Yüksek tutulan burun, ince yapılı yan aynalar ve 20 inç çaplı jantlar da otomobili heybetli gösteriyor.

İç mekana geçildiğinde Cadillac markasına yakışır şekilde bolca ahşap ve deri döşeme bizi karşılıyor. Duğme kalabalığına karşı olduklarını belirten Cadillac yetkilileri orta konsola büyük bir dokunmatik ekran yerleştirerek birçok düğme gerektiren komutları bu ekran üzerinden kumanda etmeyi tercih etmişler. Direksiyon arkasındaki gösterge tablosunun tamamı Organik LED (O-LED) teknolojisini kullanan bir ekrandan oluşurken bu ekran, araç çalışmadığı anlarda orta konsolun parlak siyah rengine bürünüyor.

Piyano siyahı orta konsolun tasarımı oldukça sadeyken konsol etrafı tamamen deri ve ahşap kaplı. Arka koltuklara geçildiğinde sadelik ve lüksün devam ettiğini görüyoruz. Ön koltuk arkalarına yerleştirilen ek parçaların içerisinden çıkan LED ekranlar arkada yolculuk edenlerin televizyon ve DVD gibi eğlence sistemlerine sahip olmasını sağlıyor.

Daha önce Escalade modeliyle hibrit araçlar pazarına adım atan Cadillac, bu sistemi sedan modellerinde de kullanmak istediğini XTS Platinum konseptiyle belli ediyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan aracın benzinli motoru 3.6 litre hacimli bir v6. Elektrik motoruyla birlikte 354 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen sistem tamamen elektrikli kullanıma da izin veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder