18 Aralık 2009 Cuma

Climax Sports Racer


Pist kullanımına yönelik hafif yapılı otomobiller İngiltere'de oldukça popüler. Hafta sonlarında pistlere akın eden İngiliz sürücüler otomobillerini bu pistlerde istedikleri gibi zorlayabiliyorlar. Bu kültür neticesinde de ortaya pist kullanımı ağırlıklı otomobiller üreten şirketler çıkıyor. İşte bu şirketlerden birisi de Climax Cars.

Şirketin yarışçısı Sports Racer, ön cam ve tavan gibi donanımlara sahip olmayan sade bir otomobil. Kullanılan hafif malzemeler sayesinde ağırlığı 907 kg'da tutulan otomobil 345 beygir güç, 414 Nm tork üretebilen motoru sayesinde etkileyici performans verileri sunabilmekte.

Ford temelli motoru 4.6 litre hacimli bir v8 olan otomobilde aynı motorun kompresör beslemeyle gücü 450 beygire çıkarılmış bir versiyonu daha sunulması planlanıyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manüel şanzımanla satılan araçta opsiyonel olarak sıralı ve yarı otomatik şanzımanlar da sunuluyor.

Aracın süspansiyon sistemi sertlik ve yükseklik ayarı sunarken opsiyonel donanımlar arasında karbon seramik fren diskleri ve yarış koltuğu bulunuyor.

Yılda 200 adet üretilmesi planlanan otomobilin başlangıç fiyatıysa 92.000 Sterlin olarak belirlenmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder