6 Kasım 2009 Cuma

Saleen S281


A.B.D. merkezli üretici Saleen, Ford Mustang temelleri üzerine geliştirdiği ve merakla beklenen S281 modelinin resmi tanıtımını SEMA Show 2009 sırasında gerçekleştirdi.

Üzerinde havalandırma yarığı bulunan motor kaputu, tasarımı değişen ön ızgara, yenilenen tamponlar ve marşpiyelerle arka tampon altına eklenen küçük difüzör aracın gövde modifikasyonlarından en önemlileri.

Tamamen yenilenen 4 dört çıkışlı egzoz sistemi otomobilin sesinin daha da etkileyici çıkmasını sağlarken 20 inç çaplı jantlar görünüme daha da sportif bir etki katmakta.

Süspansiyon sistemi de yenilenmiş olan araçta bulunan frenler, 355 mm çaplı ön disklere ve 4 pistonlu kaliperlere sahip. Aracın opsiyonel donanımında sunulan fren sistemindeyse önde 380, arkada 300 mm çaplı diskler ve 6 pistonlu kaliperler görev yapmakta.

Aracın kaputunun altına da el atan Saleen, 4.6 litre hacimli v8 motoru kompresör beslemeyle donatarak 485 beygir güç, 625 Nm tork elde etmiş. Bu gücü arka aksa aktarma göreviniyse 5 ileri vitesli bir manüel şanzıman üstlenmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder