25 Kasım 2009 Çarşamba

Perodua Alza


Malezya merkezli otomobil üreticisi Perodua, 4 metre 20 cm uzunluğa sahip olan ve 7 kişilik oturma kapasitesi sunan mikrovan modelini tanıttı.

Japon otomobilleriyle yakından ilgilenenler bu aracı Daihatsu Boon Luminas veya Japonya'da satılan ismiyle Toyota Passo Sette olarak tanıyacaklardır. Perodua logosunu almasıyla birlikte ön kısmı tamemen yenilenen aracın genelinde de hafif bir makyaj çalışması yapılmış.

İç mekanıysa Japon kardeşleriyle aynı olan otomobilin ikinci sıra koltuğu 60/40 oranında katlanabilirken üçüncü sıra koltuk bagaj zeminine gömülebilmekte.

Araçta kullanılan 104 beygir gücündeki 1.5 litre hacimli motor manüel veya otomatik şanzımanla ısmarlanabiliyor.

3 yorum:

  1. Daihatsu'nun Materia yerine gelecekte bu aracı Türkiye'ye getirmesi beklenebilir. Materia aykırı görünüşü ile maalesef ülkemizde pek tutmadı. Bu aracın içi bence Materia'dan daha güzel. Tasarımı da daha "günlük". Ana hatları itibariyle YRV'nin modernize edilmiş versiyonunu andırıyor. Bir YRV hayranı olarak Türkiye'ye gelmesini çok istediğim bir araç.

    YanıtlaSil
  2. Evet, özellikle önü benziyor YRV modeline. Ürün çeşitliliği bakımından gelmesi yerinde olur bence de. Malum Türk insanı çok koltuklu araçları seviyor. Daihatsu'nun işleri kendi lehine çevirmesi için iyi bir fırsat olur bu araç.

    YanıtlaSil
  3. Zamanında bu araç konsept iken şöyle birşeyler de karalamışım:
    http://www.daihatsuaskina.com/forum/daihatsu-dan-yeni-mpv-boon-luminas-t598.html

    YanıtlaSil