16 Eylül 2009 Çarşamba

Trabant nT


Almanya'nın Doğu ve Batı olarak ikiye ayrıldığı zamanlardan kalan bir otomobil markası olan Trabant 18 yıl aradan sonra canlandırılıyor.

Eskiden olduğu gibi sade bir tasarıma ve minimum donanım seviyesine sahip olan otomobil artık elektrik motorlu.

İsminin uzun hali "newTrabi" olan otomobilin pilleri 160 km menzil sağlarken maksimum sürat olarak 130 km/s'e izin veriyorlar. Aracın üzerine, pillerin üzerine düşen yükü azaltabilmek için güneş panelleri yerleştirilmiş.

5 yorum:

  1. Dünyanın gelmiş geçmiş en rezalet arabalarından birisiydi bunun eski hali. Bunun satacağı düşüncesini nereden edinmişler acaba? Tasarım desen eskiden de kötüydü şimdi de kötü. Hadi elektirikli olduğu için bir pazarlama şansı var desek, bunun fiyatı belli ki yüksek olacak. Menzil desen olmamış, maksimum hız çok çok düşük. Biraz önyargılıyım sanırım ama, ellerinde patlar bu araba.

    YanıtlaSil
  2. Seris üretilirse çok başarılı olacağını ben de düşünmüyorum. Büyük ihtimalle Trabant kullanmış olan nesillere seslenmek istiyorlar bu araçla. Sonuçta eski model ne kadar kötü olursa olsun 3 milyonun üzerinde bir üretim rakamına sahip ve 52000 adedi hala Almanya yollarında dolaşıyormuş. Bu araçların sahipleri bir şekilde otomobillerine bağlanmış olmasalardı minimum 18 yaşında olan bir Trabant'a tahammül etmeleri mümkün değildi bence.

    YanıtlaSil
  3. bunun eskisinden bizde var
    mütiş bir araç 3,5 lt benzinle 100 km gidiyor. donanımı yok tabiki ama uretildigi yıllardaki hic bir araçta zaten donanım yok
    ama
    uretildigi yıllara gore teknoloji harikası sayılır
    4 cu viteste yokuş aşagı giderken ayagınızı gazdan çekerseniz araç otomatik olarak kendini boşa alıyor
    makaslı ve sert olsada bağımsız amartisorü var üzerinde debriyaja basmadan vites değiştiriyor kompozit bir malzemeden yapılmış olmasına ragmen mütiş saglam top spiti 120 km de olsa ben normal arabanın 50 km ile zor donebilecegi virajlara 70 km ile girdiğimi bilirim ki bu araç 80li yılların aracı.

    muhtemelende yenisi buna benzer bir sürü yenilikle doludur ürtildiği yıllardaki gibi fiyatıda uygun olursa hiç düşünmeden alınacak bir araç

    YanıtlaSil
  4. 126 olayına benziyor bu:)18 yaşında benden büyük araca(benim 15)yine de iyi katlanıyorlar. Hararetinden tutunda mekaniğine kadar:)Ama şimdi 126 üretilse ilk alıcılarından biri olurdum...

    YanıtlaSil
  5. Bir alman ata sözü şöyle der:
    "Trabant'tan şaşma"

    YanıtlaSil