5 Eylül 2009 Cumartesi

Ford Fusion (A.B.D.)


İşte sizlere bir süredir tanıtmak istediğim modellerden birisi. Üreticilerin değişik pazarlarda satılan farklı otomobillere aynı ismi verebilmesinden ötürü ülkemizde konusu açıldığında karışıklığa sebebiyet veren bir otomobil Fusion.

Birçoğunuzun bildiği üzere Avrupa kıtasında satılan Fusion yükseltilmiş Fiesta platformu kullanan küçük bir SUV. A.B.D.'de satılan Fusion ise 4.84 metre uzunluğa sahip bir sedan.

Ülkemizde 1.6 litrenin üzerinde bir hacme sahip modeli bulunmayan Fusion'ın A.B.D.'de sunulan motor seçenekleri 2.5 litrelik, 4 silindirli bir motorla başlıyor. 175 beygir güç, 234 Nm tork üretebilen motor 6 ieri manüel veya 6 ileri otomatik şanzımanlarla eşleştirilebiliyor.

Motorlardaki ikinci seçenek 3 litre hacimli bir v6. 240 beygir güç, 303 Nm tork üretebilen motor sadece 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulurken otomobil iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.

En güçlü motor seçeneği olan 3.5 litre hacimli v6, 263 beygir güç, 339 Nm tork üretebiliyor. 3 litre hacimli motor seçeneğinde olduğu gibi sadece 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulan otomobil iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.

Son yıllarda moda olan hibrit otomobil çılgınlığına uygun bir modeli de bulunan Fusion bu modelinde bile 2.5 litre hacimli benzinli motorunu kullanıyor. Hibrit sisteminin karma gücü 191 beygir olarak açıklanan otomobilde sürekli değişken oranlı bir şanzıman (CVT) görev yapıyor.

A.B.D.'de en ucuz modelin satış fiyatı 20000 Dolar civarındayken en pahalı model yaklaşık 28000 Dolar fiyata alıcı bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder